Titel          Counting by 7s

Auteur      Holly Goldberg Sloan

Uitgever   Pinguin Putnam inc

Website    www.bol.com of www.amazon.nl

Kostprijs   Dit boek is te koop als paperback (15 €) of e-book (6 à 7 €)

 

If you’re lost, you might need to swim against the tide

 

Counting by 7s

Holly Goldberg Sloan

 

Het hoofdpersonage, Wilow Chance, is geen doorsnee 12-jarige en haar overstap naar het middelbaar verloopt helemaal anders dan ze zich had voorgesteld. Dit boek neemt je mee in het hoofd van dit buitengewone meisje en enkele mensen uit haar omgeving.

Wilow Chance wordt aanvankelijk nogal clichématig geschetst als een “genie”; maar als je er in slaagt door de stereotypen te lezen en de kracht van het verhaal te laten spreken, ontdek je een boek met volgende eigenschappen:

  1. Een vlot leesbare roman met veel korte hoofdstukjes in bevattelijk Engels.
  2. Aanbevolen voor tieners, maar zeker leuk voor andere leeftijdscategorieën (bijvoorbeeld als volwassene of om voor te lezen aan jongere kinderen).
  3. Een illustratie dat niet iedereen in een “hokje” past.
  4. Een verhaal met de nodige portie emoties (zowel verdriet en eenzaamheid als hoop en humor). [Opgelet: voor sommige gevoelige personen kan een dramatische wending in het verhaal misschien als té triestig ervaren worden.]
  5. Je kan enkele woorden Vietnamees leren. [Alle interesses, hoe vreemd ze soms ook lijken voor anderen, komen op de een of andere dag wel van pas!]
  6. Een mooie ingang voor gesprekken rond bepaalde gevoelens waarover soms misschien minder snel gepraat wordt.
  7. Een krachtig pleidooi om vol te houden op moeilijke momenten dat je je anders voelt – net omdat aansluiting met “de ander” soms op de meest onverwachtse momenten te vinden is.