Succesvol begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren

door Hilde Van Rossen en Carl Dhondt

14:30 - 16:30

Hilde Van Rossen en Carl D'hondt, medeoprichters en jarenlang bestuurders van Bekina, stellen ons hun jongste boek voor: Succesvol begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren.
In dit boek voor gevorderden in de thematiek hoogbegaafdheid geven de auteurs bijzondere aanwijzingen voor het succesvol opvoeden en onderwijzen van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Zij doorprikken heel wat misverstanden rond hoogbegaafdheid en proberen door te dringen tot de kern van de zaak.
Zij ontdekten daarbij dat hoogbegaafdheid veelal te maken heeft met het vinden van een goede balans tussen twee tegenstrijdige kenmerken. Deze balansproblemen raken niet alleen de hoogbegaafde persoon zelf, maar komen eveneens terug in het onderwijs en de opvoeding van deze kinderen.
Dit boek verschaft de lezer de theoretische achtergronden, die noodzakelijk zijn om hoogbegaafde kinderen of leerlingen succesvol te begeleiden. Bovendien worden honderden praktische tips gegeven die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk.
De auteurs hebben meer dan 30 jaar ervaring in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen/jongeren, hun ouders, leerkrachten en begeleiders. Zij pleiten voor opvoeding tot zelfdiscipline en het creëren van open communicatie met deze kinderen. Geheugeneconomie op school krijgt een extra accent.
 
Deze infonamiddag voor ouders en leerkrachten gaat door op zondag 12 mei 2019, we beginnen om 14.30 u. Er zal heel wat ruimte zijn om vragen te stellen aan de auteurs van het boek. De auteurs voorzien het boek van een gepersonaliseerde opdracht en signeren.

 
Alvast tot dan!


Inschrijvingen:
Gratis voor leden (betalend en niet-betalend)
10.00 € voor niet-leden


Algemene info

Georganiseerd door
West-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 12 mei 2019 van 14:30 - 16:30
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie