Cozmix voor kometenb(r)ouwers

voor kinderen en tieners van 7 tot 16 jaar

14:00 - 18:00


Wil je zoon of dochter astronaut worden? Kent hij of zij alle planeten van het zonnestelsel? Kom dan op 19 oktober 2019 met Bekina mee naar Cozmix, het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. De activiteit begint om 14u en bestaat uit 2 delen. We starten de namiddag met een bezoek aan het planetarium, bekijken een fulldome-film en ontdekken de actuele sterrenhemel. De telescopen in observatietoren en sterrenwacht worden ook bezocht. Na deze boeiende uitleg gaan we aan de slag in de workshops.
 
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen aan de slag in de workshop ‘Kometen b(r )ouwen. Kometen fascineren al sinds mensenheugenis. Maar wat zijn dat nu eigenlijk? Aan de hand van deze workshop proberen we de geheimen van kometen te ontrafelen. Na wat inleidende proefjes, zodat we een wat beter zicht hebben op ons eigen zonnestelsel, komt het echte werk: we bouwen zelf een komeet! Met alle ingrediënten, zoals onder andere bevroren CO2-gas, knutselen we zelf een komeet in elkaar en kun je zien hoe deze er eigenlijk echt uitziet… bereid je maar voor op enkele verrassingen! Bovendien gaan we ook een schaalmodel van de satelliet maken. Handschoenen aan, veiligheidsbril op… actie!
 
Omwille van het hanteren van materiaal is een beperkt aantal plaatsen voor de workshop "Kometen b(r)ouwen" beschikbaar voor kinderen van 7,8 en 9 jaar. Gelieve voor de inschrijving een mailtje te sturen naar Leen op [email protected].
 
Cozmix, Zeeweg 96, 8200 Brugge. Voor wie de weg in de buurt niet kent, is het aangeraden om vooraf even de beschrijving op de website van Cozmix te raadplegen, zodat u zeker op de dichtste parking bij Cozmix terechtkomt.


Inschrijvingen:
Gratis voor vijfde leerjaar
Gratis voor zesde leerjaar
Gratis voor eerste middelbaar
Gratis voor tweede middelbaar
Gratis voor derde middelbaar
Gratis voor vierde middelbaar


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 19 oktober 2019 van 14:00 - 18:00
Soort activiteit
Voor kids
Locatie