Succesvol begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren

door Hilde Van Rossen en Carl Dhondt

20:00 - 23:00

Hilde Van Rossen en Carl D'hondt, medeoprichters en jarenlang bestuurders van Bekina, stellen ons hun jongste boek voor: Succesvol begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren.
In dit boek voor gevorderden in de thematiek hoogbegaafdheid geven de auteurs bijzondere aanwijzingen voor het succesvol opvoeden en onderwijzen van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Zij doorprikken heel wat misverstanden rond hoogbegaafdheid en proberen door te dringen tot de kern van de zaak.
Zij ontdekten daarbij dat hoogbegaafdheid veelal te maken heeft met het vinden van een goede balans tussen twee tegenstrijdige kenmerken. Deze balansproblemen raken niet alleen de hoogbegaafde persoon zelf, maar komen eveneens terug in het onderwijs en de opvoeding van deze kinderen.
Dit boek verschaft de lezer de theoretische achtergronden, die noodzakelijk zijn om hoogbegaafde kinderen of leerlingen succesvol te begeleiden. Bovendien worden honderden praktische tips gegeven die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk.
De auteurs hebben meer dan 30 jaar ervaring in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen/jongeren, hun ouders, leerkrachten en begeleiders. Zij pleiten voor opvoeding tot zelfdiscipline en het creëren van open communicatie met deze kinderen. Geheugeneconomie op school krijgt een extra accent.
 
Deze infoavond voor ouders en begeleiders gaat door op dinsdag 15 oktober om 20u in CC 't Gasthuis, Wijnengem.
Er zal heel wat ruimte zijn om vragen te stellen aan de auteurs van het boek. De auteurs voorzien het boek van een gepersonaliseerde opdracht en signeren.
Alvast tot dan!
 
Het bestuur van Bekina Regio Antwerpen
Daniel, Laurent, Peije, Els, Ann, Martine, Liliane


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet betalende leden
10.00 € voor niet-leden


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
dinsdag 15 oktober 2019 van 20:00 - 23:00
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie