AI workshop: Jommeke strips inkleuren met kunstmatige intelligentie

In samenwerking met Dwengo VZW

14:00 - 17:00

wAIsda? is een project van dwengo vzw. In dit project wordt een educatief traject ontwikkeld om getalenteerde jongeren vertrouwd te maken met de grondbeginselen van kunstmatige intelligentie. Deelnemers krijgen inzicht in de technieken achter bekende AI-gebaseerde toepassingen zoals DALL·E, ChatGPT en Siri. Verschillende AI-concepten worden behandeld, zoals classificatie, bias, neurale netwerken, trainings-, validatie- en testdata en under- en overfitting … Dit doen we steeds in een maatschappelijk relevante context zoals klimaatverandering of gezondheidszorg.

Over de komende 2 jaar zullen een aantal workshops georganiseerd worden waarbij wij met Bekina het lesmateriaal kunnen testen. In deze eerste workshop bekijken we hoe een AI model Jommeke-strips in kan kleuren!

Het lesmateriaal is bedoeld voor de 2e en 3e graad middelbaar onderwijs. Daarom willen we vragen dat wie zich inschrijft zeker al in het tweede middelbaar zit, en van zichzelf inschat de hogere niveaus aan te kunnen. Voor de eerste workshop zou er nog enige flexibiliteit mogelijk zijn, maar voor de volgende workshops is dit een belangrijke vereiste.
Er wordt gevraagd je eigen laptop mee te nemen.


Inschrijvingen:
5.00 € voor betalende leden


Algemene info

Georganiseerd door
Nationaal
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 20 juli 2024 van 14:00 - 17:00
Soort activiteit
Voor tieners
Locatie