Bruno Munari workshop

Wij zullen bomen zijn

14:00 - 16:30

Wat is een boom? Hoeveel boomsoorten zijn er? als ik een boom was, welke boom zou ik zijn? 
In deze workshop gaat Alessandra Satta met de kinderen op verkenning:
Wat zijn de regels van de natuur die de groei van een boom bepalen? Welke toevallige factoren bepalen zijn ontwikkeling? Wat is de vertakking van een boom?
Aan de hand van visuele voorbeelden en onderzoek van de natuur komen de kinderen te weten op welke verschillende manieren bomen kunnen vertakken en groeien en wat de basisstructuur van een boom is in zijn oneindige variaties. De kinderen leren om alle zintuigen, ook de tast, te gebruiken om de bomen beter te leren kennen en ontdekken meer over de textuur van de boomschors d.m.v. frottage. Tenslotte bouwen ze zelf een boom die aansluit bij een groei- en vertakkingmodel dat ze zelf kiezen of uitvinden.
Alessandra Satta is educator van systeemdenken, creatief denken en kritisch denken bij kinderen. Haar pedagogische benadering geeft ruimte aan experiment, ontdekking en zelfstandig leren via het spel. De benadering zorgt er altijd voor dat het kind een mede-ontwikkelaar van zijn/haar leeractiviteit wordt. Veel aandacht gaat ook naar het kritisch aanleren van technieken en het deskundig gebruik van materialen.


Inschrijvingen:
Gratis voor lager onderwijs

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Wanneer
zaterdag 8 oktober 2016 van 14:00 - 16:30
Soort activiteit
Voor kids
Locatie