Deze vanavond word je ondergedompeld in de wondere wereld van het studeren.
Je krijgt eerst een beknopt overzicht van hoe ons geheugen, meerbepaald in de zich volop ontwikkelende hersenen van pubers, georganiseerd is. Daarna vliegen we even over de omliggende factoren (motivatie, planning, omgeving, voeding...), en landen we bij wat studeren precies inhoudt. Welke stappen doorloop je, en hoe bepaal je de gepaste studiemethode voor jouw hersenen, voor deze leerstof?
Na deze focus op wat er zich in het hoofd van studerende jongeren afspeelt (of zou kunnen afspelen), staan we tot slot even stil bij onze eigen rol als ouder. Hoe kunnen we onze studenten tegelijk ondersteunen én helpen om hun zelfstandigheid te ontwikkelen? Hoe stimuleren we onze kinderen zonder hun intrinsieke motivatie te doen krimpen, en wat kunnen we doen om faalangst te voorkomen?
Bereid je voor op een verhelderende afbraak van enkele heilige huisjes, een gezellige, interactieve avond en een bevrijdende blik op het ouderschap!
Ria Anne Simoens °1978 is kinderpsycholoog en gezondheidsconsulent. Na een aanloop in het onderwijs, waar ze les gaf aan jongeren met leerstoornissen en werkte als zorgcoördinator in een lagere school, startte ze in 2003 haar eigen praktijk. Ze specialiseerde zich in intelligentiediagnose, studiebegeleiding en de holistische begeleiding van mensen met opvoedings-en ontwikkelingsvragen. De wisselwerking tussen lichaam en geest en de oordeelvrije blik waarmee mensen opnieuw aan het stuur van hun eigen leven worden gezet, vormen de rode draad in haar aanpak. Naast psycholoog en mama van twee kinderen, is Ria bovenal een geboeid observator van het leven en bestudeert ze de wereld en haar bewoners met een analytische geest en een gezonde dosis humor. Ze is gepassioneerd door de verruiming van kennis en wetenschap, door kwaliteitsvol en weldoordacht onderwijs en door de creatieve zoektocht naar gezonde alternatieven voor zondig lekkers. Meer info op www.facebook.com/EssentieelGezonderwijs